10 načina kako sagorjeti kalorije

Ako želite postati tanji i izgubiti kilograme i tjelesnu masnoću a ne želite svaku sekundu dana provoditi u teretani, onda pogledajte jedan od sljedećih načina kako možete sagorjeti kalorije i izgubiti kilograme. Mnogo mušakaraca gleda kako će smanjiti kalorije, no umjesto da uzmete taj pristup, fokusirajte se na to kako izgubiti kalorije na mnogo bezbolniji način. Provesti ćemo vas kroz deset načina kako možete sagorjeti kalorije i dobiti tijelo o kakvome ste uvijek maštali.

10. POPIJTE ŠALICU ZENELONG ČAJA

Možda zvuči beznačajno, no na ovaj način možete sagorjeti kalorij konzumirajući svakodnevno zeleni čaj. Ovaj napitak je pun anitokisdansa i može vam pomoći na razne načine, te vam može koristiti kao sredstvo koje će spriječiti nastanak nekih bolesti. Morate samo paziti na to da uz zeleni čaj poslužujete limun a ne šećer kako ne bi unosili dodatne kalorije u svoje tijelo.

9. DODAJTE LJUTE PAPRIČICE SVOJIM JELIMA

Dodavajući ljute papričice svojim jelima je još jedan način kako brzo i bezbolno možete sagorjeti kalorije. Ljute papričice kao i chili papričice sadržavaju tvari koje se oslobađaju kada ih konzumirate i u vaše tijelo unose ljutinu. Kada tijelo osjeti tu toplinu kalorije se počinju brže gubiti. Ako ne volite papričice možete probati sa nekim manje ljutim inačicama.

8. JEDITE OBROKE SA ŠTO VIŠE PROTEINA

Jedan od najboljih i najbržih načina da ubrzate metabolizam i sagorite kalorije je taj da jedete što više hrane bogate proteinima. Svaki puta kada u sebe unosite proteine tijelo jednostavno izgrađuje mišiće te na taj način oslobađa kalorije. Za svakih 100 kalorija koje u sebe unesete konzumirajući proteine samo 75 kalorija će se zadržati u vašem tijelu. Jednostavnom matematikom vidite koliko je to korisno.

7. VRATITE UGLJIKOHIDRATE U PREHRANU

Ako ste na nekom prehrambenom režimu u kojemu ne smijete jesti ugljikohidrate, riskirate to da vam metabolizam postane usporen. Tijelo treba ugljikohidrate kao i proteine i masti i izbjegavajući ih može doći do toga da vam tijelo ne funkiconira opitmalno i da postaje sve sporije. Ako vam tijelo postaje sporije, sporije se gube i kalorije. Dodajte ugljikohidrate prije vježbanja i vidjeti ćete nakon vrlo kratkog vremena rezultate koje sigurno niste očekivali.

6. KREĆITE SE

Najbolji način za sagorjevanje kalorija je vrlo jednostavan, dignite se i krećite se. Sjedenje tokom dana će ozbiljno utjecati na vaš metabolizam i uzrokovati će usporeno topljenje kalorija. Pokušajte namjestiti alarm na satu i dići se sa stolca barem jednom u sat vremena, po mogućnosti svakih pola sata i prošećite par minuta. Na kraju dana to će biti 100 do 200 kalorija manje. Kada sve to zborjite u mjesec dana i sami vidite koju brojku ste dosegli jednostavnim načinom.

5. NAPRAVITE 20 SKELKOVA

Izvođenje kratkih vježbi snage svaki puta kada imate nekoliko sekundi vremena neće samo utjecati na vaš metabolizam i na potrošnju kalorija, nego i na izgradnjju vaših mišića. Kada ulovite vremena napravite 20 sklekova, trbušnjaka, čučnjeva ili zgibova. Vaše tijelo će topiti kalorije i graditi mišiće.

4. BAVITE SE SPORTOM

Sport je najbolji način kako izgubiti kalorije. Kada se tijelo bavi sportom radi pokrete koji dosta često nalikuju na neku vježbu i kalorije se jednostavno tope. Igrajte košarku, nogomet, tenis, ili bilo koji sport koji vam odgovara. Osim topljenja kalorija dobiti ćete bolju koordinaciju, snagu i zabaviti ćete se.

3. SPAVAJTE

Mnogo ljudi ne zna no ako ne spavate 8 sati i ako spavate manje ili više možete usporiti svoj metabolizam. Ako dovoljno spavate tijelo će vam znati rasporediti proteine i ugljikohidrate te ćete na taj način topiti kalorije. Optimalno spavanje znači manji rizik od dobivanja masnoća i kilograma.

2. UMJESTO DA GLEDATE TV, ČITAJTE

Sjedeći pred televizorom prije spavanja i gledajući ga nekoliko sati zapravo ne radite ništa i ne gubite niti jednu jedinu kaloriju. Umjesto toga uzmite neku knjigu i čitajte. Ne samo što ćete obogatiti svoj um, nego ćete i naprezati svoj mozak što također utječe na metabolizam. Kada se sve zbroji sigurno je bolje čitati nego gledati tv.

1. ODUSTANITE OD DIJETE NA PAR DANA

Kada ste na dijeti koja uključuje unos malo kalorija, vaše tijelo se zasiti i te kalorije se jednostavno ne gube kao što su prije. Da bi ste te kalorije brže sagorjeli potrebno je prestati sa dijetom svakih 6 do 8 tjedana. Tada dva dana jedite puno kalorija kako bi se vaše tijelo ponovno naviknulo na njih, pa će ih nakon nekoliko dana mnogo učinkovitije gubiti.

Odgovori

Obavezna polja *.